INFOBIRO: Publikacije
Jedino kad unutar sebe raskrinkam lažne identitete mogu očekivati da ću doći do pravih odgovora

STAV,

Teško je da čovjek pobjegne od samoga sebe. Možemo napraviti otklon od svega što jesmo kako bismo se dopali trenutnom ukusu vremena ili nekom lažnom elitističkom kružoku zarad jeftine popularnosti, tezgareći svoju umjetnost i profanišući je. Danas se, nažalost, stvaraju mnoge krhke i, rekao bih, iskonstruisane paradigme unutar kojih su zbunjeni ne samo čitaoci i publika nego i sami autori. Koliko god da je ta potraga za svojim bićem teška i opasna, ona je i nužna.

Jedino kad unutar sebe raskrinkam lažne identitete mogu očekivati da ću doći do pravih odgovora

Autori: HASAN EMINOVIĆ

Krajem novembra mostarskoj kulturnoj javnosti predstavljena je zbirka poezije Hipertenzija književnika Adnana Džolote, nastala kao svojevrsni odgovor na otvorene izazove u ambijentu borbe protiv pandemije virusa korona. Džolota, zapisao je u recenziji prof. dr. Safet Sarić, motivsku građu svodi na sukus poetike “malog događaja” te na gotovo neprimjetnu poentu izraslu na profanoj podlozi životnog svakondevlja. Adnan Džolota rođen je 1973. godine u Gacku. Osnovnu i srednju školu završio je u Mosta .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.