INFOBIRO: Publikacije
HDZ prije izmjena Izbornog zakona konačno treba riješiti diskriminaciju Bošnjaka u Stocu

STAV,

Nekom ko nije iz Stoca teško je razumjeti činjenicu da već deset godina nijedan Bošnjak nije uposlen u općinsku administraciju, da ni jedan Bošnjak od Dejtona do danas nije imenovan za direktora jednog od sedam javnih preduzeća, da Bošnjaci sami čiste i uređuju ulice i svoje mahale, korito Bregave, da su u punom smislu te riječi stranci na svojoj višestoljetnoj baštini. Koliko je općinska vlast zbiljski orijentirana općim vrijednostima, a koliko je, pak, rukovođena isključivim nacionalnim interesima, dovoljno ilustrira činjenica da Mak Dizdar, kojeg hrvatski historičari književnosti svrstavaju u hrvatskog pjesnika, još uvijek nema ulice u gradu koji je njime proslavljen.

HDZ prije izmjena Izbornog zakona konačno treba riješiti diskriminaciju Bošnjaka u Stocu

Autori: HASAN EMINOVIĆ

Još jedan vapaj Kluba Bošnjaka u Općinskom vijeću Stoca poslan bosanskohercegovačkoj javnosti 22. decembra 2021, nakon što su napustili zakazanu sjednicu, naprasno se raspršio u sveopćoj halabuci globalnih političkih i ekonomskih turbulencija. Gotovo da ga niko nije ni čuo!? Na sjednici je, po ko zna koji put, odbijen njihov zahtjev da se na dnevnom redu nađe i izbor predsjedavajućeg Vijeća. Klub Bošnjaka na ovu je poziciju namjeravao kandidirati Esada Omanića (SDA). Od implementacije izbornih r .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.