INFOBIRO: Publikacije
Cijena obustavila proizvodnju!

VECERNJE_NOVINE,

Delegati su konstatovali da je predloženo povećanje cijene neprihvatljivo • OOUR “Kamenolomi” obustavio proizvodnju zbog visoke naknade za uređenje zemljišta

Cijena obustavila proizvodnju!

Autori: R.B.

Na sjednici Skupštine opštine Hadžići, najviše riječi bilo je o sprovođenju javne rasprave o Nacrtu odluke o naknadi za korištenje građevinskog zemljišta. Jedinstvena konstatacija svih delegata bila je da su predložena povećanja naknade neprihvatljiva. Tako na primjer, Osnovna organizacija udruženog rada “Kamenolomi” je morala obustaviti proizvodnju zbog visokih naknada za uređenje zemljišta. Da se radi o nelogičnom prijedlogu odluke, govori i podatak da je jedan dio područja mjesne zajednice Donji Hadžići svrstan u istu zonu kao i dio područja opštine Ilidža. Na sjednici je zaključeno da se javna rasprava u svim sredinama produži do kraja juna. Delegati svih vijeća, na ovom skupu upoznati su i sa informacijom o veoma teškom položaju “Slovina”, odnosno pića “Coca-cola”. Pošto se radi o objektivnim poteškoćama, delegati su prihvatili prijedlog mjera ovog kolektiva na prevazilaženju slabosti, a jedna od njih je da cijena ovog pića bude jedinstvena na cijelom području Jugoslavije.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.