INFOBIRO: Publikacije
AKADEMIJU ZA SPORTISTE

VECERNJE_NOVINE,

Ovu akademiju organizuje SOFK-a Univerziteta i CEDUS svake godine i tom prilikom dodijele priznanja sportistima za postignute izvanredne rezultate u protekloj sezoni.

AKADEMIJU ZA SPORTISTE

Autori: B.E. B.LJ.

Pehar za prva osvojena mjesta na studentskim sportskim igrama Sarajevskog univerziteta dobile su muška i ženska ekipa SD “Ekonomist”, a prigodna priznanja za vrhunska ostvarenja košarkašima i košarkašicama Bosne, te Mariji Petrović za osvojeno prvo mjesto u šahu, i članovima Džudo kluba Bosna Rajku Kušiću i Braslavu Crnogorcu, uručio je Midhat Usčuplić. Zlatnike sa likom druga Tita za izuzetan doprinos u razvoju fizičke kulture studenata Sarajevskog univerziteta, dobili su Manojlo Galija, Midhat Usčuplić, Enes Terzić i Zvonko Burić, a medalju sa posljednih V sportskih igara studentske omladine Jugoslavije održanih u Puli, u znak druženja sa sportistima predstavnik SOFK Aleksandar Cmiljić uručio je rektoru SU Prof. dr. Božidaru Matiću.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.