INFOBIRO: Publikacije
U STOCU SE KAMENI SPAVAČ PROBUDIO

STAV,

Prema riječima predsjednika žirija Begovića, rad Almina Pehilja izabrali su kao ponajbolji jer je progovorio o “gorkoj hrabrosti”, o tome da i majmun živi, pa šta je onda čovjek ako je sveden samo na preživljavanje, jer je primijetio da se zadana tema proteže od univerzalnog i zajedničkog do individualnog i jer je primijetio da ne treba tragati za nečime što je već tu, u nama samima, te je potrebno samo prepoznati/probuditi tog Kamenog spavača.

U STOCU SE KAMENI SPAVAČ PROBUDIO

Autori: HASAN EMINOVIĆ

U nedjelju 5.6.2022. godine u Stocu je organizirana dodjela četvrte po redu Literarne nagrade Enes Ratkušić, koju za stolačke maturante organizira Udruženje Stočana “Bregava”, a po osnovu javnog poziva objavljenog krajem 2021. godine na temu “Kameni spavač se probudio”. Omer Korjenić, predsjednik Udruženja Stočana “Bregava”, kazao je da je ova nagrada namijenjena upravo stolačkim maturantima, s namjerom da podstiče literarne talente, ljubav prema svom zavičaju, ali i da se pamti djelovanje rahme .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.