INFOBIRO: Publikacije
TRI DEBITANTA

VECERNJE_NOVINE,

U narednoj takmičarskoj sezoni 1983/84. u konkurenciji Opštinske “A” lige startovaće i tri novoformirane ekipe: Širokača, Medrese II i Mladost (Otes)

TRI DEBITANTA

Autori: K.N.

• Fudbalsko prvenstvo za sezonu 1983/81. na nivou Međuopštinskog fudbalskog saveza Sarajevo počinje 21. avgusta 1983. godine kada startuju ekipe Međuopštinske lige Sarajevo. Sedam dana kasnije počinje prvenstvo u konkurenciji grupnih ligaša Istoka i Zapada kao i u opštinskim ligama “A” i “B”. Takođe, 28. avgusta startuje trka za bodove u konkurenciji juniorskih i pionirskih ekipa na nivou MFS Sarajevo. • U narednoj takmičarskoj sezoni u konkurenciji Opštinske “A” lige takmičiće se i tri novoformirana kluba. To su: Širokača, Medresa II i Mladost (Otes). • Prijedlog za reorganizaciju sistema takmičenja na nivou MFS Sarajevo odbijen je na nedavno održanoj Konferenciji MFS Sarajevo, tako da će se i u narednoj takmičarskoj sezoni prvenstvo odvijati kroz tri stepena takmičenja. Prvi stepen (Međuopštinska liga), drugi stepen (grupne lige) i treći stepen (opštinske lige). • Za predsjednika Predsjedništva MFS Sarajevo sa jednogodišnjim mandatom izabran je Kasim Kokot, nekadašnji prvotimac Željezničara i Olimpije i sadašnji trener ekipe Mladosti iz Rogatice.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.