INFOBIRO: Publikacije
Nermin Nikšić, najgori premijer Federacije u historiji

STAV,

Njegovi su se ministri mlatili po kafanama, bježali s lica mjesta nakon sudara koje su prouzročili u alkoholiziranom stanju ili se pak bavili testiranjem parfema o državnom trošku... Ta je SDP-ova vlast, personificirana u Nerminu Nikšiću, ostala zapamćena po “genijalnoj” izjavi Jasenka Selimovića, tada šefa Kluba poslanika SDP-a u Parlamentu FBiH: “Znam da nije po zakonu, alž nama se žuri!”

Nermin Nikšić, najgori premijer Federacije u historiji

Autori: NEDIM HASIĆ

I prije deset godina Nermin Nikšić uradio je ono isto što je ozvaničio i proteklih dana. Historija se ponavlja, i tada je kao i sada potpisao saradnju s HDZ-om, i tada kao i sada s Marinkom Čavarom, koji tada nije bio crnolistaš, već samo potpredsjednik HDZ-a BiH. “Parlamentarnu većinu u većem entitetu činit će SDP, dva HDZ-a, SBB BiH”, izjavio je Nikšić nakon što je potpisao saradnju s Čavarom. Sada se cijela stvar ponavlja, samo što je, umjesto SBB BiH, Nikšiću olovku za potpis dodao Elmedin K .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.