INFOBIRO: Publikacije
U Kosači otvorena izložba 'Vrijeme i uspjesi Prve književne komune Mostar'

DNEVNI LIST,

Prva književna komuna Mostar osnovana je 12. rujna 1970. godine a na osnivačkoj skupštini za predsjednika je izabran Avdo Humo, za potpredsjednike Mak Dizdar, Nika Miličević i Čedo Kisić te Skender Kulenović za predsjednika Izdavačkog savjeta. Za glavnog urednika i upravitelja izabran je Ihsan Ico Mutevelić.

U Kosači otvorena izložba 'Vrijeme i uspjesi Prve književne komune Mostar'

Autori: FENA

Retrospektivna izložba "Vrijeme i uspjesi Prve književne komune Mostar 1970. – 1992." autorice Ranke Mutevelić otvorena je u utorak navečer u Galeriji kraljice Katarine Kosača u Mostaru. Književnik i umjetnički direktor Pozorišta lutaka u Mostaru Nedžad Maksumić ističe kako ova izložba govori o vremenu i uspjesima Prve književne komune Mostar. Ovo je izložba koja govori o izuzetnom izdavačkom poduhvatu, o pravoj kulturnoj avanturi koju je pokrenuo profesor Ihsan Ico Mutevelić i koji je učinio da .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.