INFOBIRO: Publikacije
Njemu godina zatvora, njoj doživotna trauma

DANI,

Dok je broj prijavljenih silovanja u porastu, broj presuda se smanjuje! Cak i one koje sudovi donesu gotovo da su motiv silovateljima za nastavak zlodjela: dok žrtve podnose stresove i strahove, osudu porodice i podozrenje okoline, nasilnicima se u olakotne okolnosti ubrajaju stabilni brakovi i broj djece?!

Njemu godina zatvora, njoj doživotna trauma

Autori: BELMA BEĆIRBAŠIĆ

"Radila sam u administraciji jedne privatne firme. Sa gazdom sam imala iskljucivo profesionalne odnose. Jedne veceri, kada sam sa svim radnicima krenula kuci, gazda me je zamolio da ostanem kako bismo završili neke obaveze oko posla. Potom je zakljucao vrata firme i odjednom me ugurao u svoju kancelariju. Uhvatio me je cvrsto za ruke i naredio mi da ga diram po genitalijama. Ja sam pocela plakati i moliti ga da to ne cini, ali on mi je prijeteci rekao da umuknem i da ce, ako ne pristanem, dovest .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.