INFOBIRO: Publikacije
Tužni povratak kući

REPORTER,

Prairie Wind" sasvim sigurno nije još jedan od onih albuma koji uljepšava boravak pod haubom frizerskog salona, vožnju pokretnim stepenicama u robnim kucama ili liftovima. Takode nije ni od onih koji pretenciozno pretenduju da mijenjaju lice ili nalicje svekolike pop-rok vaseljene. Više mu, cini se, pristaje ona "dokholidejevska": "Došao je tiho i ušao u legendu"

Tužni povratak kući

Autori: DAVOR POZDEROVIĆ

Umor izazvan višedecenijskim djelovanjem na muzickoj sceni, oporavak od teške bolesti, zamalo izmaknut Oskar za muziku, grižnja savjesti izazvana smrcu jednog od najbližih saradnika clana legendarne pratece grupe "Crazy Hors", samo su neki od faktora koji su manje ili više uticali na stvaranje još jednog u beskrajnom nizu studijskih albuma kanadskog kantautora Neila Younga. Poput prethodnih djela i novi, simbolicno nazvan "Prairie Wind" melanholicno i sjetno zvuci budec i emocije od prvog takta. .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.