INFOBIRO: Publikacije
NERAVNOPRAVNA BITKA SA UVOZNICIMA

POSLOVNE NOVINE,

Kompanija koja je do 1996. godine egzistirala u društvenoj svojini u Višegradu, uspješno se transformisala u d.o.o. i sa novom tehnologijom i kadrovima zapocinje proizvodnju tradicionalnog sarajevskog crijepa Medixon trenutno proizvodi lakirani crijep na bazi njemacke tehnologije, koji zadovoljava sve standarde proizvodnje betonskog crijepa.

NERAVNOPRAVNA BITKA SA UVOZNICIMA

Autori: SELMA VARUPA

Proizvod je potpuno vodoodbojan i u Evropi se radi kao krajnji tehnološki dostignuti nivo. Pomenuti crijep se proizvodi od 90 odsto domacih sirovina (uvozi se jedino boja), jer se ne proizvodi kod nas, niti se proizvodila u bivšoj državi, a uvozi se iz Njemacke, Italije i Engleske. Ocjenu trenutnog stanja u proizvodnji i plasmanu, kao i faktorima koji otežavaju poslovanje dao je Ismet Šepo, direktor Medixona i predsjednik Sekcije proizvodaca crijepa pri Privrednoj /Gospodarskoj komori FBiH. Kao .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.