INFOBIRO: Publikacije
Moja karijera je kao švajcarski sir,  RUPA DO RUPE

NEZAVISNE NOVINE,

Iako mnogi velicaju doba Titove vladavine Jugoslavijom, Eva je ogorcena nacinom na koji se tada kultura razvijala: "Tito je cuo za naše pozorište i, kao svi vešti vladari, rekao da mu se dopadamo i da želi da bude sponzor. Onda je moj muž rekao da je sve što je radio radio protiv komunizma i diktature i da mu se j... za to pozorište gde bi maršal bio sponzor"

Moja karijera je kao švajcarski sir, RUPA DO RUPE

Autori: JASMINA ŠARAC

Beogradska pozorišna i filmska glumica, šezdesetcetvorogodišnja Eva Ras, trenutno u Narodnom pozorištu Tuzla radi na komadu "Psiž Antoana Žakue, kojim ce iduceg mjeseca biti otvoreni tradicionalni Tuzlanski pozorišni dani. Iako je iza Eve Ras skoro pedeset godina bavljenja glumom, ovo je njen prvi projekat u Bosni i Hercegovini. Vec na pocetku razgovora istice da je uradila oko 50 predstava, ali da nikada nije voljela pozorište i da je mnogo veci poklonik filma. "Nisam od onih koji velicaju pozo .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.