INFOBIRO: Publikacije
Potapanje uz državni blagoslov

REPORTER,

U prilog tvrdnjama Odbora pivarske industrije, da je pad proizvodnje i prodaje piva uslijedio kao posljedica prekomjernog uvoza i damping cijena ide i akt Uprave za indirektno oporezivanje BiH. U aktu se, izmedu ostalog navodi da se za pojedina uvozna piva prikazuju nerealno niske vrijednosti i "samim tim postoji opravdana sumnja u istinitost faktura i podataka prikazanih u njoj"

Potapanje uz državni blagoslov

Autori: VELJKO ŽELJKOVIĆ

Za prvih deset mjeseci ove godine bh. pivare zabilježile su pad proizvodnje od 24 odsto, a posebno AD "Banjalucka pivara", koja je u odnosu na prošlu godinu zabilježila pad od 47 odsto. "Banjalucka pivara" pala je na koljena, a tome u prilog govore i propali pokušaji prodaje tog preduzeca. Tenderi se otvaraju i zatvaraju, a investitori ne pokazuju interesovanje. Stav Odbora pivarske industrije BiH je da su razlozi sveopšteg pada u pivarskoj proizvodnji nastali, prije svega, zbog poremecaja na tr .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.