INFOBIRO: Publikacije
KAD SAVANOVIĆ ŠTITI DJECU I RODITELJE

REPORTER,

Tragom informacije da je donijelo navedenu odluku, "NR" je resornom Ministarstvu uputio zahtjev za razgovor sa nadležnom osobom, ali je umjesto toga, na našu adresu stigao pisani odgovor od cijele dvije recenice. U "odgovoru" je stajalo da je "Ministarstvo donijelo odluku o zabrani distribucije casopisa po osnovnim školama u namjeri da sprijeci primoravanje djece da kupe neki casopis"

KAD SAVANOVIĆ ŠTITI DJECU I RODITELJE

Autori: S.GOVEDARICA S.KARALIĆ

Da praksa "rješavanja" problema "presijecanjem preko koljena", cak i onda kada situacija zahtijeva mnogo suptilniju reakciju i traženje kompromisnog rješenja, nije svojstvena samo politici, pokazuje i odluka o zabrani prodaje djecjih novina i casopisa u krugu škola. Iako postoje apsolutno podijeljena mišljenja u vezi s tim, resorno Ministarstvo je bez ulaženja u detalje "presjeklo" sve rasprave i donijelo navedenu odluku uz pojašnjenje da roditelji ili djeca koja žele da kupe neki od djecjih cas .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.