INFOBIRO: Publikacije
ROMANSE SA OKUSOM KRVI

REPORTER,

Percepcija necega i stvarnost, barem kada je rijec o mafiji, udaljeni su jedno od drugog svjetlosnim godinama. Prica da ženama mafijaša nece faliti ni dlaka sa glave u tom dijelu je tacna, medutim, za glavu niko ne garantuje. Ako je ikada i postojao kod casti on se s vremenom izgubio i pretvorio u parolu: "svako za sebe"

ROMANSE SA OKUSOM KRVI

Autori: DANIJEL KOVAČEVIĆ

Za mafijaše, imidž i reputacija predstavljaju sve. Oni pažljivo izgrad uju svoj lik Robin Hooddž entlmena koji ne miješaju posao i zadovoljstvo. S vremenom shvatili su da je percepcija o nekome kao nasilnom covjeku jednako efikasna kao i samo nasilje. Javnosti je tu pricu uspješno "prodao" i Holivud, pricu prema kojoj mafijaši nasilju pribjegavaju samo u iznimnim slucajevima i samo pod "kodom casti" koji zahtijeva lojalnost. Žene i djevojke su zašticene. Covjek koji prevari mafiju bice najoštrij .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.