INFOBIRO: Publikacije
Hrana za naftu, a sin za pare

DANI,

Uoci šezdesete obljetnice, u jeku razradivanja strategije reformi, najvecu i najvažniju medudržavnu organizaciju u povijesti covjecanstva potresa skandal težak dvadeset milijardi dolara, koliko je uz pomoc korumpiranih službenika UN-a i prijatelja po bijelom svijetu režim Sadama Huseina pronevjerio u sklopu programa "Hrana za naftu"

Hrana za naftu, a sin za pare

Autori: IRHAM ČEČO

"Vjerujem da Kofi Annan dobro radi posao generalnog sekretara UN-a, cesto pod teškim okolnostima. Imao sam prilike da mu budem zahvalan na njegovom vodstvu, i iskreno se nadam da ce mu biti dopušteno da nastavi raditi svoj posao", kaže britanski premijer Tony Blair. U delikatnom trenutku, mora da je i diplomat iz Gane, nosilac Nobelove nagrade za mir, jako zahvalan na ovakvoj podršci. Jer protiv njega su uticajni krugovi u SAD-u, ni sam predsjednik Bush Junior nimalo mu nije sklon, a optužbe k .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.