INFOBIRO: Publikacije
Deložacija kao novogodišnji poklon

REPORTER,

Iako se u Rešenju za deložaciju bijeljinskog OMI-ja navodi da je ono izdato jer su Novakovici pre dve godine povratili stan u Tuzli, koji je uslovan za život, u rešenju koje je ova porodica dobila od Službe za stambene poslove Tuzlanskog kantona, stoji da je "stan neuslovan za življenje, jer nema vodovodnih i elektroinstalacija, krov prokišnjava, prozori su razbijeni, velika vlaga..."

Deložacija kao novogodišnji poklon

Autori: SLOBODAN DURMANOVIĆ

U stanu u bijeljinskom naselju "Pet jezera" Gordana živi sa dvoje dece, osmogodišnjim Dragišom i trinaestogodiš njim Mladenom, sestrom Dragicom, bratom Željkom, osamdesetš estogodišnjom babom Cvijetom i majkom Radislavkom. Radislavka je nosilac prava na alternativni smeštaj, a njen suprug Drago poginuo je u poslednjem ratu kao borac Vojske RS Gde smo potrošili novac za obnovu BiH? Novac smo potrošili na povratak, do sada se milion izbeglica u BiH vratilo svojim kucama", ovako "plasticno" je odl .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.