INFOBIRO: Publikacije
Milenijum stripa

REPORTER,

Bez totalne komercijalizacije i povladivanja najširem ukusu, a isto tako bez skretanja u nametljivo poturanje andergraund stripa kao jedinog "pravog " stripa. Ucenje na najboljim lekcijama tradicije, sa osloncem na aktuelni strip trenutak i otvorenost ka promjenama, to bi bio najprecizniji opis uredivacke politike redakcije "Stripoteke"

Milenijum stripa

Autori: BRANISLAV PREDOJEVIĆ

Stripoteka" je izdala svoj 1.000. broj, jubilej vrijedan poštovanja za bilo koji štampani medij a kad je rijec o strip-reviji, to onda prelazi granice skromnog respekta i postaje fenomen. Pri cemu, ako se uzmu u obzir mjesto i vrijeme dogadanja, cak i ta rijec postaje pomalo nedovoljno objašnjenje aja i kvaliteta gorepomenutog jubileja. Impresivna cinjenica za daleko normalnije prostore, ovdje kao i uvijek nece impresionirati nikog osim onih koji su je svojom ljubavlju prema stripu omogucili. Da .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.