INFOBIRO: Publikacije
Manijaci bježe od Bushido žena

START,

Bushido, škola samoodbrane za žene otvorena je prije pet godina u Sarajevu i do sada se u njoj osposobilo 250 žena. Trener Ismir Jusko kaže da, pored toga što žene u ovoj školi nauce borilacke vještine, najvažnije je da tokom treninga steknu samopouzdanje. Jer, manijaci bježe od samopouzdanih žena.

Manijaci bježe od Bushido žena

Autori: BRANKA MRKIĆ - RADEVIĆ

Tijelo je veliko, ali je jako osjetljivo. Bez obzira da li neko ima 120 kilograma, snažan je i mišicav, na njegovom tijelu postoje tacke koje 100 posto nece izdržati odredeni udarac, cak i ako ga zada djevojka teška 50 kilograma, kaže Ismir Jusko, trener u školi samoodbrane za žene Bushido. Otkako je otvorena, prije nešto više od pet godina, kroz ovu školu prošlo je oko 250 žena od 15 do 55 godina. Medu djevojkama i ženama koje dolaze na treninge samoodbrane ima i onih koje su bile meta napada .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.