INFOBIRO: Publikacije
NEDOSTATAK SREDSTAVA ograničava razvoj talenata

NEZAVISNE NOVINE,

Želja nam je da u narednom periodu nabavimo "plavo borilište", što znaci da bismo mogli organizovati medunarodna takmicenja i balkanska prvenstva. Nedostaju nam materijalna sredstva za dalji napredak, ali imamo talentovane džudiste koji su buducnost kluba, rekao je Dragiša Antonijevic, trener Džudo kluba "Rade Licina"

NEDOSTATAK SREDSTAVA ograničava razvoj talenata

Autori: MAJA PREDRAGOVIĆ

Džudo klub "Rade Licina" iz Banje Luke jedan je od klubova nosilaca razvoja sporta grada Banja Luka. Osnovan je 1975. godine pri Univerzitetskom sportskom društvu "Rade Licina". Banjolucki džudisti su tokom proteklih 29 godina nastupali na mnogobrojnim turnirima kako u Bosni i Hercegovini, tako i u inostranstvu, sa kojih su se gotovo uvijek vracali sa medaljama. Klub je protekle cetiri godine imao priliku da ugosti džudiste iz Srbije i Crne Gore i Bosne i Hercegovine na "Kupu Banje Luke", a ove .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.