INFOBIRO: Publikacije
Ekspertice za korupciju

DANI,

Iz nekog razloga Vijecu ministara je jako stalo da u svojim kancelarijama ima Dragicu Miletic i Jasminku Puticu. Prva je, na zahtjev OHR-a, razriješena dužnosti u RS-u i prepoznata kao "nota korupcije", a druga je vlastitim angažmanom u džepove hercegovackih tajkuna inkasirala ravno šest federalnih miliona?!

Ekspertice za korupciju

Autori: DŽENANA KARUP-DRUŠKO

Parlamentarna skupština BiH je, pozivajuci se na Zakon o javnim nabavkama, na sjednici održanoj 21. decembra 2005., donijela odluku o imenovanju clanova Ureda za razmatranje žalbi. Izabrani su Amir Pilav, uposlenik Vijeca ministara, Dragica Miletic i Jasminka Putica, strucnjaci upravnog prava, te Blago Bošnjak i Kasim Bajramovic, strucnjaci iz oblasti javnih nabavki. Odluku su potpisali predsjedavajuci Predstavnickog doma Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špiric i ispred Doma naroda Mustafa P .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.