INFOBIRO: Publikacije
Pačja škola opasna po zdravlje

REPORTER,

Treba se bojati da ce ovako zakržljao i bijedan zdravstveni sistem biti još jedna opravdana tema OHR-u, da se može nakostriješiti. Bilo bi logicno da u buduc im razgovorima i dogovorima ima mjesta samo za one koji poštuju "Službeni glasnik RS" i zakon, a imaju stvarnu volju i sposobnost da rade na reformi zdravstva. Tu ne pripadaju akteri sa odavno jasnim pristupom "dvojnog knjigovodstva"

Pačja škola opasna po zdravlje

Autori: VLADO CVIJIĆ

Kod nas u RS, što se tice zdravstva, pojednostavljeno receno, postoje dva problema. Prvi je - zastarjelo, opasno po zdravlje, neorganizovano zdravstvo u cjelini, koje je neophodno reformisati kao "conditio sine qua non" opstanka citavog sistema zdravstvene zaštite RS. Drugi problem su ljudi u funkciji promotera reforme zdravstva. Nekoliko "zdravstvenih uglednika" u RS svoj angažman u reformi mogu identifikovati kao takozvano dvojno knjigovodstvo. Poznato je o kojim reformama i problemima u zdrav .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.