INFOBIRO: Publikacije
Imam prijedlog za ustav BiH

DANI,

Kao sedamnaestogodišnji znalac 20 svjetskih jezika postao je savjetnik nacelnika Opcine Tuzla. Danas je pred magisterijem na beckom Institutu za medunarodno pravo i jedan od 24 mlade osobe u svijetu koje "rade na njegovom boljitku". Our time is now je knjiga ciji su recenzenti Christian Amanpour, Desmond Tutu, jordanska kraljica Rania, pop-pjevac Ricky Martin?

Imam prijedlog za ustav BiH

Autori: BELMA BEĆIRBAŠIĆ

Sve je pocelo od telefonskog poziva: u Tuzli se tokom 2002. proculo kako jedan sedamnaestogodišnjak govori preko 20 jezika i to je bio dovoljan znak nacelniku Jasminu Imamovicu, poznatom po reformama, da okrene broj: - Da li biste prihvatili da budete clan Savjeta gradana u Opcini? - upitao je mladog poliglotu Muhameda Mešica. Kada niste ni punoljetni, ove rijeci teško padaju. - A šta treba raditi? - interesirao se iznenadeno glas s druge strane žice. Nije imao iskustva u politici, možda .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.