INFOBIRO: Publikacije
Pet do dvanaest

NEZAVISNE NOVINE,

Svjestan da paljenje zgrada zapadnoevropskih ambasada na Bliskom istoku i neredi sa ljudskim žrtvama nisu dostojanstven odgovor vjernika na pretrpljenu uvredu zbog prikazivanja Muhameda kao teroriste, reis Ceric je i muslimanskim vjernicima u BiH porucio da ne protestuju. Predložio im je da ostanu u svojim kucama "jer mnogo je važnijih pitanja koje treba riješiti"

Pet do dvanaest

Autori: NIHADA HASIĆ

Reisu-l-ulema Mustafa efendija Ceric u utorak je napravio gotovo sigurno najbolji potez otkako je prije 13 godina izabran za poglavara Islamske zajednice u BiH. Osudujuci objavljivanje karikatura Božjeg poslanika Muhameda u nekim medijima u zapadnoj Evropi kojima se vrijedaju vjerska osjecanja muslimana, Ceric je ujedno i muslimane u BiH, ali i u svijetu pozvao da se suzdrže od agresivnih odgovora na "provokacije". Kazao je da nekoliko "ružnih rijeci nece umanjiti ugled Muhameda niti ce isto tol .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.