INFOBIRO: Publikacije
Imitacija emocija

REPORTER,

Svi su izgledi da je Rick Rubin u Diamondu video simbol izgubljene mladosti i naivnosti, te vecne pop-teme, koja u slucaju americke kulture dobija snagu paradigme za celu naciju. I bilo mu je jasno da ima u rukama coveka-metaforu, pevac a cija je cela karijera bila u znaku odbrane nevinosti. Sve što je trebalo uraditi, bilo je snimiti ga kao ono što jeste. A ko to bolje radi nego R.R.

Imitacija emocija

Autori: DRAGAN AMBROZIĆ

Covek koji je na neki nacin deo definicije americke estrade tokom 2005. dopustio je da ga ni manje ni više nego Rick Rubin nagovori na estetsku avanturu, zasnovanu na interesovanju ovog uticajnog producenta za kljucne momente americke istorije pop muzike i njihovo transponovanje u XXI vek (citaj: vecnost, u verziji R.R.). Rubin sam po sebi ima filozofske pretenzije i ocito smatra sebe kreatorom muzike kroz druge ljude, obezbedujuci posebno inspirativne uslove za njeno dešavanje. Spisak umetnika .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.