INFOBIRO: Publikacije
Đapić dlaku mijenja  ali ćud nikada

START,

Urednik “Feral Tribunea” Drago Hedl godinama istražuje ratne zlocine pocinjene u svom Osijeku. Zbog tekstova u kojima je zbog zlocina u ovom gradu prozvao Branimira Glavaša, dugogodišnjeg osjeckog župana, vec 11 godina prisiljen je posao tražiti izvan rodnog grada. Hedl je tokom ratnih godina obišao brojna ratišta, a nedavno je promovirao dokumentarni film “Vukovar: Posljednji rez”

Đapić dlaku mijenja ali ćud nikada

Autori: NIHAD SIJERČIĆ

Gradonacelnik Osijeka Anto Ðapic nedavno je boravio u Sarajevu, gdje je najavio pojacanu aktivnost Hrvatske stranke prava, koju on predstavlja kao jedinu alternativu HDZ-u. Mislite li da HSP Bosni i Hercegovini može donijeti pozitivne promjene? Bio bih puno sretniji kada bi se Ðapic i HSP koncentrirali na probleme Hrvatske. Naravno, ne treba zanemariti da u Bosni i Hercegovini žive i Hrvati, ali prepustimo im da se sami organiziraju. Nemojmo uvoziti revoluciju iz druge države i nametati ljudima .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.