INFOBIRO: Publikacije
ŽILAVI, NEUNIŠTIVI KOS NE DA MLADIĆA

SLOBODNA BOSNA,

Predaja ratnog zlocinca RATKA MLADICA Tribunalu u Haagu, koja se prije samo petnaest dana cinila gotovo izvjesnom, danas je neizvjesna baš kao i proteklih desetak godina: naša novinarka je iz vrha srbijanskog državnog i obavještajnog aparata uspjela otkriti kakve se sve zamršene, podle i opake igre odvijaju iza “principijelnog stava” službenog Beograda da je hapšenje Mladica “tehnicko a ne politicko pitanje”

ŽILAVI, NEUNIŠTIVI KOS NE DA MLADIĆA

Autori: SUZANA ŠAČIĆ

Godinama smo objavljivali dokaze da je najmocnija obavještajna služba u bivšoj Jugoslaviji, Kontraobavještajna služba nekadašnje JNA, odnosno KOS, obavila najprljavije poslove u proteklom ratu. Medutim, tragicno je što i nakon raspada JNA i okoncanja ratnih sukoba na prostorima bivše zajednicke države ovaj obavještajni kolos sa razgranatom saradnickom mrežom nastavlja djelovati istim intenzitetom i metodama i predstavlja ozbiljnu prijetnju na širem balkanskom prostoru. Iako pod imenom KOS ova sl .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.