INFOBIRO: Publikacije
Leutare moj

LJILJAN,

Definitivnu tragikomediju na sarajevski proces optuženim za ubistvo Leutara i likvidaciju posljednjeg krunskog svjedoka baca sudski dodatak ovom “oslobadajucem” procesu Vinku Žuljevicu Klici: “Bitno za postupak je bilo i to da je Marinov smrtno stradao vec od prvog ispaljenog hica. Možda izgleda da su još cetiriispaljena hica od optuženog zapravo egzekucija, a ne nužna obrana, no oni su bili ispaljeni u vec mrtvog oštecenika”

Leutare moj

Autori: MUGDIM HASANOVIĆ

Jednom zagrebackom sudskom presudom, cini se kako je stavljena tacka na ovdašnji sudski proces grupi optuženoj za ubistvo Joze Leutara, bivšeg doministra MUP-a FBiH. Naime, sjetimo se da je sudija Salem Miso, u nedostatku dokaza, oslobodio optužene za ovaj atentat. Vec je poznato sa koliko se medijskog pritiska odvijalo ovo sudenje. Jedan od strogo cuvanih zašticenih svjedoka Merim Delijatovic otkriven je u jednim sedmicnim patriotskim novinama, pažljivo snimljen kamerom dva puta, u razmaku od .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.