INFOBIRO: Publikacije
POŽURITE! Mom mužu je loše!

NEZAVISNE NOVINE,

U trecoj smjeni tuzlanske Hitne pomoci vec u 19.30 zazvonio je telefon. Tražili su ljekara zbog mještanina u naselju Morancani. Anto Grabovac u porodicnoj kuci roditelja ulazna vrata gornjeg sprata kuce zakucao je daskama, kako bi od sobe napravio bazen. Voda je procurila u prizemlje, gdje žive Antini roditelji, a sin se, do dolaska policije, kupao u "bazenu"

POŽURITE! Mom mužu je loše!

Autori: D.BOJANIĆ J.ŠARAC E. DUVNJAK

Banja Luka. Služba hitne medicinske pomoci. Srijeda, 19 casova. Nocna smjena dolazi na posao ne znajuci šta donose sati koji slijede. U cekaonici nekoliko pacijenata ceka red. Stare neonke trepere i jedva osvjetljavaju podrumski prostor. U kafeteriji gotovo svi zaposleni ljekari, tehnic ari i vozac. Svi u radnoj uniformi. Dvjema radnicama rodendan, pa je atmosfera malo opuštenija. Dispecer je vec zabilježio nekoliko poziva, ali po njegovoj procjeni ništa hitno. Sve do 20 casova kada je uslijedio .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.