INFOBIRO: Publikacije
Umjesto suštinske konstitutivnosti, nacionalisti zadovoljavaju formu imenovanjem "ikebana": Radivojevića i Grahovca u FBiH a Kvaternika i Tomljenovića u RS!

SLOBODNA BOSNA,

Nevladina organizacija Centar za analize i izvještavanje (CAI) prošle nedjelje teško optužila Paddyja Ashdowna i vlasti u BiH zbog opstrukcije u primjeni ustavnih amandmana o jednakopravnosti naroda u BiH Ministar policije RS Zoran Ðeric u Skupštini RS

Umjesto suštinske konstitutivnosti, nacionalisti zadovoljavaju formu imenovanjem "ikebana": Radivojevića i Grahovca u FBiH a Kvaternika i Tomljenovića u RS!

Autori: DANKA SAVIĆ

"Neinsistiranje na provedbi Ustavnih amandmana iz aprila 2002. godine najveca je strateška pogreška administracije Paddyja Ashdowna za trajanja njegovog mandata u BiH", konstatirao je, nedavno, Centar za analize i izvještavanje (CAI), novoformirana bosanska nevladina organizacija, analizirajuci ucinak rada aktualnog visokog predstavnika u BiH. Analiticari CAI-ja navode da zvanicnici nove OHR administracije nisu krili da provedbu ovih amandmana ne smatraju prioritetom mandata Paddyja Ashdowna. "U .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.