INFOBIRO: Publikacije
Slava ateizmu

DANI,

Danas, kad religija sve više postaje nadahnucem za ubojstva i nasilje diljem svijeta, uvjeravanja da kršcanski ili muslimanski ili hinduisticki fundamentalisti samo zloupotrebljavaju ili pervertiraju plemenite duhovne poruke svojih vjera zvuce sve ispraznije. A što je s vracanjem digniteta ateizmu, jednom od najvecih naslijeda europske kulture i možda naše jedine šanse za mir?

Slava ateizmu

Autori: SLAVOJ ŽIŽEK

Stoljecima smo slušali kako smo bez religije puke egoisticne životinje koje se medusobno bore samo za sebe, da je naš jedini moral slican onome kakav ima copor vukova; samo religija, receno nam je, može nas uzdici na višu duhovnu razinu. Danas, kad religija sve više postaje nadahnucem za ubojstva i nasilje diljem svijeta, uvjeravanja da kršcanski ili muslimanski ili hinduisticki fundamentalisti samo zloupotrebljavaju ili pervertiraju plemenite duhovne poruke svojih vjera zvuce sve ispraznije. A .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.