INFOBIRO: Publikacije
Slušaj Maajku!

DANI,

Recite mi iskreno: jesam li glup zato što mi nije jasno kako je u zemlji u kojoj ministri pljackaju rudare, nacionalisti izigravaju gradane kada treba ojacati nacionalizam, milione uzimaju Silajdžicevi polupismeni jarani, a premijeri tvrde kako je strma ulica kljuc spoja države sa civilizacijom, odjednom najveci problem simpaticni Brcak koji srcano psuje bagru koja nam je od života napravila pakao?

Slušaj Maajku!

Autori: EMIR IMAMOVIĆ

Edin Osmic Maajka, roden 22. 12. 1978. u Brckom, nastanjen u Zagrebu - proglašen je krivim u ime naroda. Presudu je donijelo visoko sudsko i tužilacko vijece za cudorede i estetiku bez etike, u sastavu: Mirsad Ibric (direktor Radija M), Maja Baralic-Matern (urednica muzickog programa BH Radija 1) i Adnan Osmanagic (direktor Radija Stari Grad). Osmic je, u najkracem, optužen i osuden zato što u pjesmama sa njegovog novog albuma Stig'o cumur, ima psovki. "Gle kurca...!?", rekao bi sada splitski no .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.