INFOBIRO: Publikacije
BiH će dobiti spor u Haagu

DANI,

Odšteta: "Zna se da se šteta ne može nadoknaditi, ali može manje-više simbolicno. Šteta koja je nacinjena nenadoknadiva je, prije svega u ljudskim životima. A zaboravlja se i da su kamioni i kamioni cetiri godine dovlacili u Srbiju opljackanu robu: novac, predmete, dragocjenosti, kamione, avione, sve što je moglo da se preveze. I to je sve i danas u Srbiji. Ova država je za toliko bogatija"

BiH će dobiti spor u Haagu

Autori: MILANKA ŠAPONJA-HADŽIĆ

DANI: U Medunarodnom sudu pravde u Haagu privodi se kraju jedan dio spora po bosanskoj tužbi za genocid protiv SRJ-a. U toku su završne rijeci obje strane cime ce biti okoncan javni dio procesa. Šta mislite o tome? POPOVIC: Mislim da ce Bosna dobiti taj spor, najkrace receno. Tu bi trebalo da budu riješena tri pitanja: da li se tamo dogodio genocid? Tamo se dogodio genocid i ne znam kakav argument bi mogao da se tome suprotstavi. Drugo je pitanje da li je SRJ podsticala, pomagala, ucestvovala .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.