INFOBIRO: Publikacije
Atlantik u stisku džinova

REPORTER,

Sankcije koje je Americi zavela Evropska unija pomocu Svjetske trgovinske organizacije predstavljaju nastavak prethodnog udarca koji je SAD dat na samitu STO-a u Kankunu na kojem za male zemlje nisu uvedena davanja kako su željeli veliki da bi povecali njihovu konkurentnost. Da li ce se taj potez odraziti i na politickom planu?

Atlantik u stisku džinova

Autori: MILOŠ ŠOLAJA

Americka izborna godina donijela je, kao i obicno, sasvim novi pristup politickoj realnosti. U predizbornu trku americki je predsjednik Džordž Buš (mladi) ušao s prilicno cvrstim argumentima povecanjem ekonomskog rasta, smanjenjem poreza, a povecanjem zaposlenosti. Cak je i u nekoliko drugih situacija nastojao da obezbijedi glasove nekih manjinskih grupa poput ekonomske imigracije, najbrojnije sa španskog govornog podrucja, kojima je na odredeno vrijeme odobreno useljenje. U zasluge za naciju on .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.