INFOBIRO: Publikacije
Odluka posle koje ništa više neće biti isto...

REPORTER,

Tako su potpuno promenjene uloge. BiH je preuzela argumentaciju bivše Miloševiceve vlade, a mi smo bili na suprotnoj strani. Mi smo citirali sve ono što je BiH govorila kada je osporavala kontinuitet, a oni su citirali ono što su govorili zastupnici Vlade SCG pre 5. oktobra 2000.”, sumirao je Tibor Varadi tu neobicnu “promenu uloga”

Odluka posle koje ništa više neće biti isto...

Autori: SLOBODAN DURMANOVIĆ

U Medunarodnom sudu pravde u Hagu (MSP), devetog maja završena je dvomesecna rasprava u predmetu koji nosi naziv “BiH protiv Jugoslavije: Zahtev za primenu Konvencije o sprecavanju i kažnjavanju zlocina genocida”, poznatijem kao tužba BiH protiv SCG za genocid. U drugom delu rasprave od 24. aprila do 9. maja, obe strane, uglavnom, su “replicirale” na iznesene argumente u prvom delu rasprave koji je okoncan nekoliko sedmica ranije. Ali, bilo je tu i nekih malih novosti... Bizaran istorijski obrt .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.