INFOBIRO: Publikacije
Ministar Turkušić pred istragom Federalnog parlamenta

DANI,

Pocetkom sedmice Opcinski sud u Sarajevu je donio presudu kojom je izbor Nenada Tanovica za dekana PMF-a proglašen nezakonitim. Ovaj fakultet vec godinama tresu afere, a zastupnica Zastupnickog doma Parlamenta FBiH Aida Cikic je zatražila da se provede istraga o angažmanu ministra obrazovanja Kantona Sarajevo i njezinog stranackog kolege Emira Turkušica u citavom spektru zloupotrebe položaja?!

Ministar Turkušić pred istragom Federalnog parlamenta

Autori: BELMA BEĆIRBAŠIĆ

Prije nekog vremena na Prirodno-matematickom fakultetu razotkriveno je da je na jednom od profesorskih kompjutera svakodnevno korišten jedan te isti sadržaj djecije pornografije: radilo se o kompjuteru Emira Turkušica, asistenta hemijskih nauka i aktuelnog ministra obrazovanja Kantona Sarajevo! Ovaj je, navodno, nakon što mu je ukazano na to da se radi o ozbiljnom prijestupu, optužbe negirao uz tvrdnju "da mu je sigurno ukraden kljuc kabineta". Iz informaticke službe, gdje su provjeravane komp .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.