INFOBIRO: Publikacije
Morbidna ponuda

REPORTER,

Iako kod nas, u politici, još niko nije za bilo šta odgovarao, možda bi s obzirom na, prije svega, (ne)moralnu težinu ucinjenog ovaj put trebalo sankcionisati clanove Predsjedništva BiH. Nisam pravnik i ne znam koliko godina zatvora bi oni mogli dobiti. A možda postoji i primjerenija kazna: da mi, obicni ljudi, clanovima državnog Predsjedništva lijepo obucemo vojnicke uniforme i uputimo ih u Irak. O trošku Vašingtona, naravno.

Morbidna ponuda

Autori: MIODRAG ŽIVANOVIĆ

To da je politika podrucje konflikta interesa, borbe za što više moci, te da je, zbog toga, politika jedna brutalna stvar odvajkada je poznato. Dakako, poznate su i svekolike posljedice te brutalnosti. Sve to važi i za naše prostore. Uz jedan mali (ili veliki) dodatak: politika u nas ne samo da je brutalna vec je i morbidna i to tako što je morbidnost upakovana u ambalažu cinizma. U toj i takvoj ambalaži, servirana je na sto ovdašnjim gradanima. Primjeri su nam i suviše dobro poznati. Ne znam ka .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.