INFOBIRO: Publikacije
Sjećam se prvog  poljupca...

NEZAVISNE NOVINE,

U moje vrijeme do prvog poljupca je dolazilo tek u studentskim danima. Tradicionalni odgoj je bio veoma jak, posebno nama sa sela. Više je to bila platonska ljubav i prica preko plota, kroz smijeh govori Desanka Radevic i dodaje: Nadam se samo da sada necete staviti krupni naslov "DESANKA SE LJUBILA PREKO PLOTA"

Sjećam se prvog poljupca...

Autori: DEJAN BOJANIĆ SELMA LEMO

"Sjecam se prvog poljupca samo on je bio stvaran....", pjevao je svojevremeno Jura Stublic i grupa "Film". Mnogi se zaista rado sjecaju prvog poljupca. Kažu kako one "leptirice u stomaku", neizvjesnost, ali i radoznalost, koja je prethodila tom svecanom cinu, nikada niti mogu, niti hoce zaboraviti. Kao i u svakoj drugoj sferi covjekovog života, tako i kod prvog poljupca, postoji ona druga strana, pa ima i onih koji se ne baš rado i cesto sjecaju svog prvog poljupca. Razlozi su mnogobrojni. Neki .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.