INFOBIRO: Publikacije
Trebate čuvati svoju pravu, a ne lažnu prošlost

DANI,

Stvarno blago: "Imate Daorson, ilirski grad pored Stoca. Tamo nikada nisam bio, ali vidio sam fotografije i bio sam zadivljen. To je nešto što stvarno postoji. To je lokalitet od prvorazrednog znacaja, ali u ne tako dobrom stanju. Tamo bi ljudi trebali trošiti novac: u ocuvanje i uredenje svog kapitalnog blaga"

Trebate čuvati svoju pravu, a ne lažnu prošlost

Autori: AMER OBRADOVIĆ

Delegacija Evropske asocijacije arheologa (EAA), predvodena njenim predsjednikom prof. dr. Anthonijem Hardingom, u Bosnu i Hercegovinu je došla kao narucena. Želja ove delegacije je bila da sa ljudima koji se bave ocuvanjem kulturne baštine i arheologije u BiH razgovaraju o mogucnostima kako pomoci zemlji gdje nauka manje vrijedi od ublehe i manipulacije. U ovoj državi je zavladala piramidomanija na koju su nasjeli i Sulejman Tihic i Haris Silajdžic i Ahmet Hadžipašic i Semiha Borovac... proglaš .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.