INFOBIRO: Publikacije
Sladoled i meso podložni kvarenju

NEZAVISNE NOVINE,

Sladoled i meso podložni kvarenju

Autori: T.ŠIKANJIĆ

S obzirom da je pri velikim temperaturama hrana veoma podložna kvarenju, doktori savjetuju gradanima da budu oprezni kako ne bi došlo do trovanja, a inspekcije su krenule u pojacanu kontrolu namirnica. "Povecanu pojavu trovanja stomaka ocekujemo zbog toplijeg vremena, jer je takva situacija zabilježena i prošlog ljeta", kaže Saša Miljkovic, specijalista urgentne medicine. Jaja, mlijeko, meso i mesni proizvodi su namirnice koje spadaju u grupu lako kvarljivih proizvoda, pa je takve namirnice neop .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.