INFOBIRO: Publikacije
Propali pokušaj pravne BiH

DANI,

U jednom trenutku cinilo se da za BiH ima nade: pred Sudom BiH podignute su optužnice protiv nekolicine najviših politickih i državnih dužnosnika ogrezlih u kriminalu. No, vrlo brzo se ispostavilo kako jalov tužilacko-sudijski posao može biti poguban i za pravo i za pravdu. Da je tako, zorno ilustrira i "slucaj Jelavic"

Propali pokušaj pravne BiH

Autori: DŽENANA KARUP-DRUŠKO

Niko nije pitao kako je Ante Jelavic platio kauciju od pola miliona maraka Drugostepeno vijece Suda BiH ukinulo je presudu Anti Jelavicu! Ovom je odlukom jedan od najvecih i najznacajnijih postupaka vodenih pred Sudom BiH vracen na pocetak, no da je rijec o krupnom, možda i najkrupnijem pravosudnom skandalu savršeno ilustriraju tri cinjenice: optuženi je bio visoki politicki dužnosnik, nekadašnji clan Predsjedništva države, procesuiran je za zloupotrebu službenog položaja, a postupak su vodili .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.