INFOBIRO: Publikacije
U ratu je najteže bilo ostati čovjek

NEZAVISNE NOVINE,

Posljednji zagrljaj, bratski zagrljaj, istinski i iskren, "onako nenajavljen osjetio sam 6. aprila 1992. godine u Sarajevu, od Radeta Šerbedžije, kada smo zajednicki pjevali pjesmu "Necu da pucam u druga svog", pred zgradom Skupštine BiH. Ali bez obzira što mi nismo htjeli da pucamo, na nas su pucali sa hotela "Holidej in". Naravno, nisu pucali samo na mene i Radeta, pucali su na "zajedništvo"

U ratu je najteže bilo ostati čovjek

Autori: AIDA TIPURA

Josip Pejakovic je bosanskohercegovac ki glumac kojeg publika bivše SFRJ pamti po jedinstvenim monodramama, ali i po brojnim filmskim i televizijskim ostvarenjima. Tokom dosadašnjeg rada u prvi plan uvijek je stavljao život "malog" covjeka i svoju Bosnu. Protekli rat ostavio je trag i na njegovo glumacko stvaralaštvo, pa njegova posljednja monodrama pod nazivom "Covjek na cetitri noge", kojom se nedavno predstavio na završnoj svecanosti "Dani banjolucke dijaspore" u Banjoj Luci, govori o izbjegl .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.