INFOBIRO: Publikacije
Osijedjela sam za jednu noć u pritvoru

LJILJAN,

Živila sam sa njim 15 godina, da sam mu htjela šta uraditi, uradila bih mu dok sam bila mlada i sposobna a ne sad, pod stare dane, i da sam ga htjela ubiti ja bih to uradila da više nikada ne izade živ na ovaj svijet. Ali neka ga, neka se sad veseli. Izdržat cu i ovo, zatvor je za ljude nije za konje"

Osijedjela sam za jednu noć u pritvoru

Autori: ELIRIJA HADŽIAHMETOVIĆ

Kazneno-popravni zavod poluotvorenog tipa u Istocnom Sarajevu. U javnosti poznatiji kao Zatvor Kula. Dok topli zapadni vjetar polahko topi snijeg koji je obgrlio sve u Bosni (i Hercegovini), u maloj prizemnoj upravnoj zgradi zatvora, zatvorske dane odbrojava i 12 žena. Na raspolaganju su im dvije manje dvokrevetne prostorije - od kojih je jedna pritvorska - i jedna višekrevetna, te dva dnevna boravka. Sobe k'o sobe - željezni kreveti, vecinom na sprat. Sve prazne. O njihovim privremenim stanovni .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.