INFOBIRO: Publikacije
Pakistanski vlasnik Sarabona pobjegao iz BiH  nakon 11. septembra 2001

SLOBODNA BOSNA,

Kako su siromašna braca Comor iz Hadžica nakon propalog pokušaja kupovine Bosnia hotela i restorana” uspjeli privatizirati “Zoru” l Cijim je kapitalom od “Zore” napravljen “Sarabon” l Gdje se nalazi finansijski guru “Sarabona” Sohail Al Saddiqi i kakva je uloga “Depozitne banke” l Zašto niko nije znao odgovoriti na pitanje federalnog poslanika Stjepana Šibera o stanju u “Sarabonu”

Pakistanski vlasnik Sarabona pobjegao iz BiH nakon 11. septembra 2001

Autori: EMIR HODŽIĆ

Prica o propadanju prije rata više nego uspješne Tvornice cokolada i kandita Zora (koja je nakon “uspješne” privatizacije preimenovana u Sarabon) još je jedna od ilustrativnih ali još neispricanih sudbina firmi kojih su se docepala dvojica uspješne brace uz pomoc prijatelja iz “islamskog svijeta” odnosno njihovih servisa unutar vladajuce bošnjacke nomenklature. Bracu Bahrudina i Vahidina Comora sa genijalcima iz Bosmala, bracom Šabanovic, povezuje to što su u carobni svijet bosanskog biznisa sti .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.