INFOBIRO: Publikacije
Neznanje profesora Senahida Halilovića zapanjuje

SLOBODNA BOSNA,

!Profesor Senahid Halilovic totalno je pobrkao pojam stanja i procesa l Prosto je nevjerovatno da jedan tradicionalni jezikoslovac kao što je prof. Halilovic ne zna šta je pravi prezent l Halilovicevo gledanje na prelaznost u potpunom je neskladu sa Palicevim, koje on daje u dijelu o sintaksi, tako da u istoj knjizi imate sasvim razlicite price o istim pojavama!

Neznanje profesora Senahida Halilovića zapanjuje

Autori: MIDHAT RIĐANOVIĆ

Odjeljak o morfologiji glagola (str. 258-95) pocinje njihovom podjelom koja je u najvecoj mjeri semanticki bazirana i beznacajna za njihovu morfologiju. Osim toga, ona je i velikim dijelom pogrešna. Opet se moram ograniciti samo na “bisere”, kao što je ovaj: “Stanje je proces u kojem se neko ili nešto nalazi a u kojem se ništa ne radi niti se zbiva.” (!!!) Reci da je stanje proces je potpuno nesuvislo i ništa manje kontradiktorno nego kad bismo rekli “letenje je hodanje u kojem…” Pa stanje je po .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.