INFOBIRO: Publikacije
Proizvodnju hrane podići na viši nivo

NEZAVISNE NOVINE,

Proizvodnju hrane podići na viši nivo

Autori: R.RAKIĆ

Prema nekim podacima za Federaciju, danas se proizvodi samo do 40 odsto domace hrane, dok se ostatak uvozi, izjavio je juce prof. dr Vjekoslav Selak, dekan Poljoprivrednoprehrambenog fakulteta u Sarajevu, u povodu Svjetskog dana hrane. "Proizvodnju hrane u BiH neophodno je podici na veci nivo. Naša zemlja posjeduje dobre uvjete za proizvodnju konvencionalne i organske hrane", rekao je Selak. Dodao je da Poljoprivredni fakultet vec nekoliko godina želi skrenuti pažnju javnosti na Svjetski dan hra .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.