INFOBIRO: Publikacije
ODBIJAJUĆI DA PLATI REKET, SLEZAK JE POSTAO META NEZAPAMĆENOG TERORA U KOME SU ASISTIRALI POLICAJCI, SUDIJE, MINISTRI...!

SLOBODNA BOSNA,

Nakon desetaka teroristickih napada na imovinu Dinka Slezaka mostarsko podzemlje svirepo likvidiralo Blaška Knezovica, brata Slezakove supruge l Koji su propusti hercegovackog pravosuda a šta je policija "propustila" uraditi u istrazi l Kako je visoki p

ODBIJAJUĆI DA PLATI REKET, SLEZAK JE POSTAO META NEZAPAMĆENOG TERORA U KOME SU ASISTIRALI POLICAJCI, SUDIJE, MINISTRI...!

Autori:

Petoclano Vijece Vrhovnog suda Federacije BiH donijelo je 3. juna rješenje prema kojem se djelomicno uvažavaju žalbe Olivera Jakeševica i Emira Hadžica, odnosno tužitelja Zapadnohercegovackog kantona Ivana Hrstica, ukida presuda Kantonalnog suda u Mostaru, a sudenje optuženima za ubojstvo Blaška Knezovica vraca na pocetak. Prvostupanjskom presudom Kantonalnog suda u Mostaru (od 15. januara ove godine), Jakeševic je, podsjetimo, proglašen krivim za ubojstvo nesretnog mladica i osuden na 14-ogodiš .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.