INFOBIRO: Publikacije
Bosnalijek želi monopol

DANI,

Crno i rascjepkano tržište, neregulisana proizvodnja, sumnjiva kontrola lijekova, visoke cijene... odgovaraju samo onima koji žele farmaceutsku industriju održati u rukama mocnih ekonomskih i politickih lobija. Zašto je smijenjena Aida Mehmedagic? Ko favorizira Bosnalijek? Koja je uloga Nedžada Mulabegovica u zatvaranju prepakiranih lijekova i otvaranju koverti?

Bosnalijek želi monopol

Autori: BELMA BEĆIRBAŠIĆ

Zakon o lijekovima na nivou BiH polovinom prošlog mjeseca nije usvojen. Ova vijest, "plasirana" uoci samih izbora, nažalost, nije podigla veliku buru, jer je plasirana kao bolji potez vlasti koje su se kao uspjele odbraniti od autokracije medunarodne zajednice. Medutim, rijec je o zakonu koji je jedan od preduvjeta ulasku u EU i što je možda još važnije - njegovim neusvajanjem samo se produžava haos koji vec više od decenije vlada tržištem farmaceutske industrije. Crno i rascjepkano tržište, n .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.