INFOBIRO: Publikacije
NARODNI POSLANIK LAŽE, A ŠTA BI DRUGO

SLOBODNA BOSNA,

Naš suradnik, jedan od vodecih bosanskohercegovackih filologa i povjesnicara koji živi na relaciji Sarajevo-Istanbul-Princeton, odgovara Marku Vešovicu na nove uvrede koje je ovaj narodni poslanik prošle sedmice u magazinu “Dani” uputio na njegovu (Filipovicevu) adresu Vešovic, Lovrenovic, Ðikicka, Kontic... predstavljaju kulturno bratstvo po šlajpeku!

NARODNI POSLANIK LAŽE, A ŠTA BI DRUGO

Autori: NENAD FILIPOVIĆ

U pravu su oni koji su tvrdili Marko Vešovic, odnosno Marko Velimirov Pap(lj)anin-Pa(p)ljanin, najzad je postao ono o cemu je maštao i za šta se spremao citavog života. Pap(lj)anin-Pa(p)ljanin je sada narodni federalni poslanik, uz kumašina mu Gavrila Grahovca tog Davida Štrpca po drugi put medu nama, u multietnickoj i gradanskoj SBiH, gdje doticne gegule dobrom lovom i privilegijama naplacuju svoju ulogu ikebana-Vlahâ. Nije Marko Vešovic prostodušni, a potupi Nušicev Jevrem, propali narodni po .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.