INFOBIRO: Publikacije
Čengić je Aerodrom u Visokom  privatizirao a da nije potrošio  ni jednu marku!

SLOBODNA BOSNA,

Zašto su se vlasti u Visokom tek prije desetak dana okuražile uci u sukob sa Hasanom Cengicem i njegovom kriminalnom firmom BIO l Dugogodišnji nacelnik opcine Visoko Kenan Jusufbašic tvrdi da je dokumentaciju o Cengicevim ulaganjima “odnio SFOR” l Jesu li Hasan Cengic i Fatih Al Hassanein vecinski vlasnici Armije BiH i Ministarstva odbrane Federacije?

Čengić je Aerodrom u Visokom privatizirao a da nije potrošio ni jednu marku!

Autori: EMIR HODŽIĆ ADNAN BUTUROVIĆ

Prije desetak dana Opcinsko vijece Visoko donijelo je vjerovatno “historijski” zakljucak oko Javnog preduzeca Aerodrom Visoko. Prema ovom dokumentu, Hasanu Cengicu, odnosno Bosanskoj investicionoj organizaciji (BIO) kao vecinskom vlasniku nikad izgradenog visockog aerodroma, dat je rok od 15 dana da prihvati i isplati dva miliona KM u gotovini kako bi se izmirile obaveze prema ranijim vlasnicima oduzetog zemljišta i nekretnina. Ukoliko BIO ne prihvati ovaj zahtjev opcine, bice pokrenut sudski po .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.